Net als jullie allemaal zijn we de lockdown meer dan zat en verlangen we enorm naar de dag dat we weer mogen gaan doen waarvoor we op aarde zijn: lekker koken voor mensen, een luisterend oor bieden en sporters voorzien van een natje en een droogje. Natuurlijk hebben wij in de tussentijd niet stilgezeten, maar hebben we honderden taartjes gebakken met onze AppeltaartBrigade, een groot deel daarvan is door mensen uit Altena gekocht en gebracht bij mensen met wie het even niet zo goed ging. Ook kregen we grote opdrachten van bedrijven en maatschappelijke organisaties en we zijn er we best een beetje trots op dat onze taartjes door heel Nederland gereisd zijn. Een aantal werd in januari zelfs door Camiel & Nicolette bezorgd bij dé Wasstraat in Deventer, jullie wellicht bekend van NPO1.

Verder zijn er allerlei opruim- en kluswerkzaamheden in de Jager uitgevoerd, zodat ons fijne pand nog mooier en praktischer wordt. Via telefoontjes en whatsapp berichten houden we zo goed mogelijk contact met onze gasten die ons en elkaar erg missen. In het afgelopen jaar zijn 6 van hen ons ontvallen en van onze SoepLijst zijn ook diverse mensen overleden en dat raakt ons zeer. Corona heeft een diepe impact en juist daarom gaan wij door met initiatieven bedenken waarbij omzien naar elkaar centraal staat.

Valentijnsdag

Over een week is het Valentijnsdag, een dag om je geliefden in de breedste zin van het woord, te verrassen met een lief gebaar. Wij hebben 100 heerlijke HartenTaarten ingekocht die we voor € 6,- per stuk verkopen in de week van 8 februari. Met de opbrengst gaan we een groep mensen verwennen die een hart onder riem verdient. Voor deze actie zijn we niet alleen op zoek naar taartenkopers, maar ook naar creatievelingen die ons willen helpen met hartjes borduren. Reserveren van taartjes en aanmelden voor het borduren kan via het nummer van Nicolette: 06-38694800.

Broodjes- en soepservice

Een nieuw initiatief dat we de komende weken gaan vormgeven is een broodjes-/soepservice. We merken dat steeds meer (jonge) mensen vastlopen en voor even of voor langere tijd op zoek zijn naar een fijne dag invulling. We geloven er in dat zij zich met veel enthousiasme willen inzetten in onze keuken. We zien dit tevens als kans om wat extra inkomsten te genereren, zodat wij onze maatschappelijke activiteiten kunnen uitbouwen en er samen voor zorgen dat het licht in de Jager echt 6 dagen per week mag gaan branden! Via o.a. OV Den Alm en diverse organisaties gaan we peilen of er behoefte op dit gebied is.