Zeer geslaagde actie Giessen-Rijswijk Schoon

Ongeveer 70 vuilniszakken gevuld met vooral achteloos weggegooid verpakkingsmateriaal, vuurwerkrestanten en lege flesjes en blikken, samen 350 kg restafval, was het ‘zichtbare’ resultaat van de voorjaarsschoonmaak in Giessen en Rijswijk. Stichting 1 GR haakte zaterdag 16 maart jl. samen met de gemeente Woudrichem in op de actie NL doet door met 25 vrijwilligers een rondgang door de beide dorpen te maken en zwerfafval op te ruimen. Inzet van deze actie was vooral een statement af te geven dat een schoon en leefbaar Giessen en Rijswijk niet alleen een zaak van de overheid is maar dat daar ook een verantwoordelijk ligt voor de inwoners.

Namens de gemeente Woudrichem ondersteunden Dhr. Ron Boterblom –hoofd openbare werken- en wethouder Bas de Peuter dit initiatief door letterlijk ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Samen met het Bestuur van de St 1 GR , de volledige CDA fractie en een 10 tal spontaan op komen draven dorpsbewoners werd van 09.00 tot 11.30 uur op een ludieke wijze uitvoering gegeven aan deze voorjaarsschoonmaakDe actie Giessen-Rijswijk Schoon, in het kader van NederlandDoet.nl, is een grandioos succes gebleken.

Klik hier voor een fotoimpressie